mandag 4. juni 2012

Liste over usannsynlig, ulogisk og ubesvarte spørsmål ved filmen "Prometheus" (2012)

Jeg hadde sett traileren for Prometheus (2012), og tenkte dette er kanskje en karakter 5 film, så jeg og min bror dro på kino for å se den. I etterkant av å sett filmen tror jeg det må konkluderes med at jeg aldri har sett en film med så mye usannsynlig, ulogisk innhold og ubesvarte spørsmål. Jeg skal forsøke å liste opp en del spørsmål og påstander som skriveren av filmen kanskje ikke har gitt nok oppmerksomhet. ADVARSEL SPOILERE!

Ombord i romskipet når de når planeten, først da får mannskapet vite hvorfor de er ombord i skipet. Hva slags type menneske kan finne på å bli med et romskip og reise i en retning uten å på forhånd bli forklart hvorfor?(1) Men likevel , hva er tanken bak reisen? Fordi mennesket på jorden har funnet hulemalerier der man peker på visse stjerner, og at man har funnet en beboelig måne som kretser rundt en planet der. Usannsynlig at mennesket noen gang vil oppdage en måne i et annet solsystem og samtidig oppdage grunnlag for liv der (2). Noen har blitt med på grunn av religiøse overbevisninger, men i hovedsak meget tynt grunnlag for å finne på å reise. Bruken av setningen "fordi jeg velger å tro": meget lite troverdig.

Når de lander på planeten finner de en konstruksjon bygd av intelligent liv med en gang. En smule usannsynlig at de finner planetens eneste konstruksjon så for uten å bruke tid på å lete? (3)

Når de lander ved siden av konstruksjonen, så beslutter de at hele teamet skal inn for å utforske i stedet for å sende inn android roboten med kamera. Selv om de ikke hadde androiden, ville det vært mer sannsynlig å sende inn maks 3 stykk. (4)

Når de kommer inn oppdages det at sensorer registrerer at luften er pustbar, så de bestemmer seg for å ta av seg hjelmene. Av en eller annen grunn har de utelukket muligheten for å risikere skade av mikrobiologisk romvesen liv? (5) Androiden aktiverer hologramfremvisning av romvesenflukt. Usannsynlig at det kan poppe ut slike hologram ut av en steinvegg? (6)

Når de når en port, så trykker android roboten på noen romvesenknappen og trykker inn den korrekte sikkerhetskoden for ukjent romvesensivilisasjon og døren åpnes. Kanskje mer troverdig om de brukte 3-4 måneder på å åpne døren i stedet for 30 sekunder? (7)


Ved porten er det en død romvesenkropp. To av mannskapet blir redd og vil bort. Resten er så rolig at man skulle trodd de var på vanlig søndagstur i skogen. Usannsylig psykologisk fremstilling? (8)

Når de kommer til rommet tar de med seg romvesenhodet i en helt vanlig bag. Androiden tar med seg en krukke med biologisk materiale. Av en eller annen grunn er det ingen so ser at androiden bærer rundt på en krukke biologisk materiale? (9) Med helt vanlige ikke-hazmat-sikrede bagger? (10)



Ombord i eget romskip... Ikke-medisinsk personell gjennomfører en ikke-steril uforståelig operasjon på romvesenet (11). Hodet eksploderer. Ingen forklaringer hvorfor (12). Et annet sted i romskipet gjør androiden den avgjørelsen at han forgifter en av mannskapet med det biologiske materiale. Aldri noe svar på hvorfor dette skjedde? (13)

Det utsatte medlem av mannskapet legger merke til at han har fått romvesenparasitter i kroppen, men velger å ikke nevne det til noen. Ingen svar hvorfor? (14)


Muligens høydepunkt av usannsynlig hendelse: En kvinne bland mannskapet oppdager at hun bærer på en romvesen baby eller parasitt. Hun bestemmer seg derfor for å gjøre en operasjon på seg selv i en slags "medical-pod" (lege robot container) for å få ut skapningen (15). Poden er såkalt lagd for menn, men likevel har den en fødselstang? (16) Og skapningen har vokst til den størrelsen på kun 10 timer? (17)Og parasittbabyen klarer ikke å komme seg løs fra en en fødselstang? (18) Og kvinnen bare forlater området når operasjonen er gjort, uten problemer med å gå? (19)

Androideroboten oppdager et romskip i bakken. Av en eller annen grunn slår han av kameraet som overfører bilder til romskipet. Aldri noe svar hvorfor? (20) Nok en gang aktiverer han koden for romvesen sikkerhetsutstyr uten noen problem.

Den gamle mannen som finansierer ekspedisjonen er ombord i menneskenes romskip. Det avsløres at ekspedisjonslederen er datteren. En totalt irrelevant opplysning som ikke endrer noe? (21) Den gamle mannens årsak for ekspedisjonen: å møte romvesener som kan forlenge han liv. (22) Hva er forklaringen for at det ble ansatt så ekstremt uproffesjonelle mennesker som mannskap? (23) Og hvorfor bruker de en sminket ung mann til å se gammel ut i stedet for å heller bruke en gammel mann til å spille hovedrollen? (24)

Når de åpen søvnpoden til romvesen som ikke er parasitt... Androiden forsøker å prate språket til romvesenet. Hvor i all verden skulle han lært språket fra? (25) Når romvesenet har lyttet til alt menneskene har prøvd å kommunisere, først da finner han ut at han skal banke dem. Lite trolig at så intelligent vesen går til angrep som en gorilla, at han har giddet å høre på snakk han ikke forstår når han uansett skal drepe, og at han ikke forsøker å uttrykke et eneste ord? (26)

En kvinne blandt mannskapet overlever gorilla-angrepet til romvesenet og rapporterer tilbake til skipet at vesenet skal til jordkloden for å ødelegge den, til tross for at det er tynt grunnlag for å påstå dette. (27) Menneske romskipet har desverre ingen våpen (som og er usannsynlig) (28), og mannskapet må krasje inn i romvesenskipet for å stoppe det. Usannsynlig at de velger å begå selvmord på denne måten sed slikt et godt humør. (29) Og det svirrer et eller annet veddemål man ikke skjønner noe av. (30)

Krasjet fører til at romvesenskipet triller som en krone langs bakken. (31) To kvinner på bakken forsøker å flykte fra å bli knust av romskipet. Lite logisk å løpe i samme retning som romskipet triller? (32)Hun søker tilflukt i en flukt kapsel på bakken. Gorilla-romvesenet finner kapselen og skal drepe kvinnen. Av en eller annen grunn vet et kroppløs androiderobothode hvor vesenet er og dets hensikter. Hvordan? (33) Kvinnen finner ut at den beste måten å forsvare seg på er å slippe løs parasittbabyen sin til å drepe. Babyen er nå et stort blekksprutlignende vesen. Hva har parasitten spist? Lite trolig at den har spist metall for å bli så stor. (34)

Selvfølgelig blir kun romvesenet drept. Hun går til romvesenskipet og henter androide kropp og hode. Hva nå? På tide å dra til gorilla-romvesenes hjemplanet for å finne svar. En androide, en kvinne og et romskip uten mat... og skal liksom være nok for å finne svar? (35)


Ok... Da har jeg funnet minst 35 ting som er enten usannsynlig, ulogisk eller ubesvart. Dette gjort kun på grunnlag av det jeg husker fra kino-opplevelsen. En som gjennomførte en grundigere analysere av alle disse ting ut fra dvd, ville kanskje finne dobbelt så mange ting å påpeke. Den som forventet sci-fi av denne filmen ville trolig blitt skuffet. Sci-fi interesserte kan i beste fall avbryte å se filmen når de lander på planeten, for fram til da virker filmen litt lovende. Den som forventet komedie, ville kanskje blitt litt underholdt av å se hele filmen. Liten bemerkning: score på Imdb i dag  Ratings: 8.1/10 from 9,944 users. Kan noen forklare meg hvorfor det er en så høy score? En score på kanskje 6,7 kunne kanskje vært mer forventet.


Liten edit: nummer 36 helt glemt. Forskeren som var livredd den døde romvesenkroppen prøver senere å kose med en romvesen parasitt kobra. Hvordan forklare dette?
____

Et lite sidespørsmål til mine bloglesere: Noen som har forslag til tv-serier, filmer som kan ses? Gode tv eller dataspill som kan spilles?

4 kommentarer:

  1. Liste over gode tv serier og filmer som kan sees:

    The walking dead - zombie serie
    Louis theroux - dokumentar-lager, veldig bra dokumentarer om interessante ting

    Film:
    Mary and Max
    Wanderlust
    21jump street
    Prosjekt x

    SvarSlett
  2. har sett filmen.. i slutten så kommer det et nytt romvesen ut av gorilla-romvesnet.. hvorfor?? var gorillaen bare ett "skall"? eller ble den infisert av blekksprutbabyen, og klekket ut av gorillaen?

    SvarSlett
  3. Handlingen er antaklig laget for å trigge nysgjerrigheten til de som ser,mange filmer,særlig sci-fi har mange logiske brister.Mulig at det som virker umulig i vår tid skal virke mulig langt inn i fremtida ?

    SvarSlett

Hvem kan bli årets kommentator mon tro...