fredag 2. juli 2010

Kan det være slik?

Hvis jeg sier at blogg blir nedlagt/gravlagt så øker interessen for min blogg, men hvis jeg faktisk skriver noe, så er det ikke noen spesiell interesse likevel?


Kommentarer
Jeg har funnet ut at jeg aldri skal kommentere at noen har postet som anonym hvis det skjer. Det er utgått- på- dato- tema. Man kan med trygghet poste som anonym, og de som kommenterer og sier "oj, anonym kommentar, hva skal du gjøre Geir?", det blir slettet/ det lytter jeg ikke på, for det er mer koselig med anonym kommentar enn ingen kommentar. Gleder jeg hverdagen til anonym? Kanskje det ble sagt bare for å være grei. Når kommentarer først nevnes, og egentlig unødig å si: hvis noen skriver noe, og samtidig misbruker JakobR sin identitet, så de får sin kommentar slettet. Jakobs blog- id slutter på 54. Ingen vits å prøve seg.


Blogg-utforming og ideer
Jeg vurderte i dag å endre utformingen på bloggen slik at man fikk en følelse av ny start. Brukte masse tid på dette. Som du ser ble ingenting endret. Jeg tenkte å endre slik at teksten går mer i bredden, men google har ikke lagd funksjon for å endre dette. Jeg vurderte å putte på et inn et bakgrunnsbilde, men da blir det slitsomt å lese, spesielt om man blar nedover på siden. Jeg har lagd tags slik at man kan trykke på tags og lese om lignende tema.

Jeg har også brukt litt tid på prøve å skjønne hvordan jeg kan få nye lesere, for sånn som det er nå, så skriver jeg ofte i en stil som tar kun hensyn til at i hovedsak Jakob og Kristian skal lese, og dersom jeg får kanskje 20 lesere, så blir kanskje skrivestilen endret. Jeg har undersøkt litt hva blogg-rådgivere anbefaler for at man skal få flere lesere, og etter hva jeg kan skjønne så bør man skrive på andres blogger at man selv har skrevet om lignende og at andre må se på bloggen at man har rett. En annen strategi er å putte masse linker overalt. Jeg har prøvd å finne blogger som er underholdende, men det er vanskelig, man legger forresten merke til at bloggmiljøet domineres av hunnkjønn eller 14-åringer, eller pc nerder.

Enkelte blogg-rådgivere påstår at hvis man vil ha populær blogg, så må man være en av disse:
1: Pen blond jente med godt kamera.
2: Homofil mann
3: Person med livstruende sykdom

...Men jeg kan jo selvsagt ikke skrive som noe annet enn jeg er, og slikt blir derfor uaktuelt.

Blogg? Har jeg virkelig ikke bedre å finne på i ferien?

4 kommentarer:

  1. Nok en gang, for meg virker det som om du har for høye forventninger til instant blog suksess med mange lesere og den slags. Lesere bygger man opp over tid og ikke over natten. Du tolker hver minste blog signal med et forstørrelsesglass på størrelse med afrika. Finn tilbake til dine røtter. Det skal være gøy å skrive blogg, man skriver ned sine erfaringer, sine tanker helst slik at man kan ta utgangspunkt i de og lære noe.

    SvarSlett
  2. Oi... tilfeldigvis på Geriknappen sin blog i dag, og det ser ut som om du ikke hadde lagt ned allikevel?? Du lurte hvertfall meg. Jeg trodde det var slutt på blogging.... Sikkert flere som har trodd at det ikke kom flere innlegg.

    SvarSlett
  3. Bloggen lever så lenge anonym følger med.

    SvarSlett

Hvem kan bli årets kommentator mon tro...