søndag 15. mars 2015

Knappebloggers første utkast til logikk religion


Ingen er administrativt over en annen person. Man behøver ikke å registrere seg. Religiøse stridsspørsmål innenfor religionen løses ved hjelp av transparent sending og mottak av informasjon i ett felleseide internett kabler til en server med programvare som de mest logiske har ansvar for. Demokrtiske prosesser er ikke absolutt nødvendig. Dersom en handlingsusikkerhet oppstår, så er det individet som har mest innsikt i saken, og samtidig har (mest av) en transparent historikk av å ha oppnådd det gode, eller vedlikeholdt det gode, og har til hensikt å fortsatt oppnå det gode, både for miljø og individer, som det bør tas utgangspunkt i.

Medlemmers mest grunnleggende holdning er at hvis det skal samhandle med andre individer, så bør det ha til intensjon å samhandle på en slik måte at den eller de som er part i samhandlingen kan utvikle seg som harmoniske individer. Religionen har ingen påkrevde ritualer, og ingenting er hellig. Medlemmer tar utgengspunkt i at en guddommelig karakter eller flere karakterer antageligvis ikke eksisterer, men er oppfordret til å unngå en skråsikker holdning.

Dersom de ønsker å støtte seg opp på ideer om at en guddommelig karakter kan eksistere, er de oppfordret til å forholde seg til definisjoner om hva de snakker om. Man kan ikke være medlem dersom man mener at det finnes en gudekarakter som vet abosolutt alt. Dette fordi ingenting kan vite alt. Det er teoretisk umulig å vite alt på grunn av evigheten i antall muligheter i ideverden, antageligvis også i den fysiske verden også.

Man kan ikke være medlem dersom man mener at det finnes en gudekarakter som har mulighet til å oppnå alle ideene som individets ideverden kan finne opp. Dette fordi ingenting kan utføre per definisjon umulige handlinger. Det er teoretisk umulig å finne opp en rund firkant. Hvis et objekt er en firkant, så kan det ikke være en kule samtidig.

Medlemmer tar utgangspunkt i at de kun har ett liv, men er frarådet å være skråsikker i saken. Man kan ikke være medlem dersom bevisst gjør eller har gjort kyniske hanlinger i situajoner der man i handlingsøyeblikket vet at kynismen kunne vært unngått. Religionsens største skam er unødig kynisme, selvbedrag og bevisst uriktig kildehenvisning. Det er også en skam å bevisst være en idiot.

Ulike retningslinjer.

Familie
Medlemmer, hvis de har behov for å forme nye familier, er oppfordret til å forme stabile familier, hvis det er en familie som har til hensikt å skape nye barn. Barnets beste bør være et hovedfokus i enhver familie. Mor og far bør vurdere familiens størrelse i forhold til hva som er antatt forsvarlig i forhold til områdets eller samfunnets bæreevne. Man kan ikke være medlem dersom man former en familie som bidrar til unyttig befolkningsvekst i et område som er rammet av sult. Spesielt hvis området allerede mottar internasjonal hjelp. Alle slags familier bør respekteres, det inkludere familier med kun to likekjønnede individer.






Samfunnet
Medlemmer bør etter beste evne forsøke å være opportunistisk i forhold til det som kan være til det gode for samfunnet. For eksempel om et foreldreløst barn som bor i ett fattig land der hverken stat, eller andre byråkrati  ikke har villighet eller mulighet til å støtte det, så bør nærmeste kontakter forsøke å støtte det. Barnet er kanskje i utgangspunkt tvunget til å drive med barnearbeid, for å forsørge seg selv eller søsken. Barnet har mulighet til å slutte å drive med barnearbeid dersom ett eller flere individer i dets miljø betaler for dets skole og matsikkerhet, slik av vedkommende barn har mulighet gjennom fremtidig økt kunnskap, kan bedre lokalsamfunn, stat, og verdensamfunn.


Verdensbyråkrati
Medlemmer som anser seg selv som fornuftig, bør, hvis de har overskudd til det,  daglig sette seg inn i oppnåelsene til planetens mest anerkjente verdensbyråkrati. Hvis et medlem av logikkreligionen oppdager en glemsel eller en svakhet hos verdensbyråkratiets oppnåelser, bør medlemmet forsøke å kommuisere med en eller flere talspersoner for verdensbyråkratiet, enten selv direkte selv i en daglig breifing, eller via en person som er oppmøtt der. Kommunikasjonen bør alltid foregå i en ydmyk og vennlig tone.


Ide-konsepter bak utkast:

Lære av feil fra allerede konstruerte religioner.

Eks scientologi: har ennå ikke tatt oppgjør med at folk utnytter hverandre økonomisk.


Om det  er uklare definisjoner av for eksempel gud eller guder, og hva slags egenskaper de er antatt å ha.

Om individer benytter utsagn fra religion til å skape elendighet eller det gode.


Har bloggleser forslag til justeringer i mitt første utkast?

3 kommentarer:

  1. Religion er en fellesbetegnelse for ulike trossystemer og kulturelle handlingsmønstre som forutsetter at virkeligheten omfatter mer enn det fysiske. Religioner presenterer gjerne svar på menneskers eksistensielle undring, og den biten mangler vel foreløpig før gørra kan hevde å ha etablert en idealreligion...

    SvarSlett
    Svar
    1. Kom gjerne med forslag til en helt konkret forbedring. Sannsynligvis blir det bare med utkastet til en religion.

      Slett
  2. Jeg stiller meg bak ditt utkast. Logikk og rasjonalitet ftw !

    SvarSlett

Hvem kan bli årets kommentator mon tro...