torsdag 3. juli 2014

Geirknappes blogg siden dag 1


Geirknappens blogg har vært tilgjengelig på nett i over 4 og et halvt år. Jeg tenkte det kanskje ville vært fornuftig å lage et slags oppsummerings-innlegg over bloggens fremvekst frem til i dag, og hvilke vurderinger som har blitt gjort underveis.

2009


Mitt første innlegg kom sent på kvelden 20 november 2009. Innlegget skrev jeg på engelsk fordi jeg tenkte jeg kunne nå ut til et større publikum der ute i verden. Den gang tenkte jeg også at en blogg er en blogg selv om det kun kommer ut ett innlegg en gang i løpet av bloggens eksistens.

Mine første innlegg skrev jeg på en relativt klønete måte, med tanke på at jeg sjeldent hadde noen overskrift på de. Mine innlegg ut det året dreide seg blant annet nattes-drømmer, språkbruk ved dataspilling, sport som jeg selv involverte meg i, også noe bakgrunnshistorien for å skrive en klokebok.

2010


13 januar 2010 publiserte jeg noe jeg mente var en rimelig dyster statistikk: ifølge google analytics, som fører statistikk over antall treff på min blogg, hadde jeg bare fått 13 ulike individer til å lese bloggen i løpet av 17 dager i januar, der hvor alle var treff i fra Norge. (link)

Et tema som gikk igjen iløpet av våren 2010 var et spørsmål som lød som følgende: "hva gjør et menneske verdifullt?" (link, 2 link). Etter hvert ble det også litt vanligere at mine innlegg fikk kommentarer. Jeg lagde ellers en lang rekke rimelig useriøse meningsmålinger på bloggsiden, noe jeg mente kunne være til underholdning for lesere. Det ble forresten naturlig å slette pollene etterhvert, fordi de tok så mye plass på siden, og de fikk bloggsiden til å se rotete ut. Et annet problem med meningsmålingene, var at google nullstilte resultatene etter en viss tid.

21 Mars 2010 skrev jeg mitt første innlegg på norsk, og helt siden da har jeg stort sett skrevet på norsk (link). Det var for meg et logisk valg fordi jeg innså at jeg kun nådde ut til norske lesere likevel. I hovedsak var det Kristian, Brage og Jakob jeg nådde ut til. Den gang hadde jeg fortsatt en idee om at jeg kunne nå ut til et større publikum av norske lesere.


Utover våren 2010 studerte jeg antropologi. Utdanningsystemet jeg var del av, fungerte slik at jeg kunne velge to ulike retninger av samfunnsvitenskaplige fag (universitet). Jeg var rimelig usikker på hva jeg skulle studere til høsten (link).

På sommerstid 2010 kom det en lang rekke rimelig uvanlige påfunn. Jeg besøkte blant annet min kamerat og bloggkommentator, Jakob, i Bergen og førte opp statistikk over hans bruk av banneord mens han spilte dataspill (link). Et annet påfunn var å nedlegge bloggen før så å skrive unntaksblogginnlegg, før så igjen å gjenopplive bloggen i gjen. Ganske amatørisk sistnevnte påfunn egentlig, men jeg tror blogging hadde blitt en slags vane. Det kom også en god del blider fra ferien i Nord-Norge.

Iløpet av sommeren hadde jeg kommet frem til at jeg skulle studere pedagogikk. Det at foreleser og seminarholder hadde skrevet det meste av lærebøker som skulle brukes i faget, var med på å gi et inntrykk av at opplegget burde være rimelig idiotsikkert (link).

Jeg vil påstå at det var begrenset med gode innlegg i løpet av høsten 2010. Det var begrenset med inspirasjon til å blogge, og jeg forsøkte å tenke nytt. Tirsdag 14de desember 2010 lagde jeg et dikt som jeg kalte "herr potet" (link). Det skulle vise seg å til dags dato å være det innlegget på bloggen med mest treff, med omtrent 500 treff. Rundt om i det norske land har det nemlig vært individer som har søkt i google med ordkombinasjoner: Dikt, potet.

2012


2011 ble et meget svakt blogg-år, og det kom svært få blogg-innlegg, men jeg hadde mine ting jeg slet med. Fredag 27 april 2012, årets første blogginnlegg for 2012, startet med følgende setning: "Når jeg tenker på min egen blogg, så tenker jeg at den ble så dårlig at den er ureparerbar" (link). Klokebok aktivitet hadde for lengst blitt lagt til siden som et tapt prosjekt.

Jeg har opp gjennom knappeblogghistorien kommet med et rimelig antall pessimistiske utsagn. Også iløpet av en fisketur sommeren 2012, hadde jeg tenkt typiske passive tanker:  

" Jeg vet ikke hva mine evner og mitt potensiale som menneske er. Her sitter mannen uten fremtidsvisjon, tenkte jeg."

Ofte spredde jeg min pessimisme over på andre. Nok et utdrag fra bloggen, og fra samme fisketur:  

"Ombord sitter Nils og han spør meg "håper du vi får fisk eller ikke fisk?". Jeg svarer momentant: "ikke fisk". (knappeblogg link)

Knappeblogg-fenomenet med å dra på fisketur eller telttur, før så å blogge om det, vokste omsider frem. Jeg klønet kanskje litt på dette først, fordi jeg først skrev et innlegg med masse tekst uten bilder, før jeg i etterkant fant ut at innlegget hadde antagelig blitt bedre med bilder. Derfor publiserte jeg i etterkant et innlegg med nesten bare bilder. ( teksten, bildene)

På høsten oppstår knappeblogg-fenomenet med å skrive faste blogginnlegg ukentlig, fra bloggen:

 "... jeg per dags dato har til hensikt å skrive ett blogginnlegg per uke, og sannsynligvis på en lørdag, med en viss forutsigbar lengde (forrige innlegg var for kort). Dette  med hensikt å skape full bloggtrygghet i hverdagen for min(e) leser(e)." (link)

 Ideen om kommentatorfeltets demokratiske kraft eksisterte, og det førte til at jeg begynte å danse tango (link). Det som kanskje kjennetegnet mange av innleggene på slutten av høsten, var at det var svært mye tekst om for eksempel tilnærminger på kvinners rettigheter, eller tanker om supermakter. Året ble konkludert med Nils som årets kommentator i kommentatorfeltet.


2013

Da året nærmet sin slutt, desember 2013, var det ikke annet å gjøre enn å bekrefte at dette var et fantastisk godt blogg-år. Knappebloggen vil kanskje aldri igjen se et bedre bloggår. Men hva er så årsaken til dette? I løpet av våren 2013 begynte jeg å forske på trivsel, uten at jeg kom til noen spesiell konklusjon. 

Det er nok kvaliteten på enkelte innlegg som utgjorde årsaken til et godt blogg-år. Den episke ulogiske handleturen fikk stor oppmerksomhet i kommentatorfeltet med hele 16 kommentarer. ( knappeblogg link)

Nok et legendarisk innlegg var kanskje "ikke fisk på krok", med følgende innledende setninger:

Kristian: "oi, tror det var en storfisk som nappet"
Min respons: "Tror nok det var noe bunngress som kroken kom borti"


I samme innlegg kom en av tidenes mest merkverdige utsagn på bloggen:

"Jeg sølte litt varme" (knappeblogg link) 

Andre ting fra bloggen:
Jeg førsøkte å være en løpsgasselle-mann (link)
Jeg utforsket rissa (link)
Jeg fungerte som bloggmentor for brageknappen (link)
Jeg var en uforsiktig brille-eier (link)

Nils ble forøvrig årets bloggkommentator også dette året. Et kjennetegn med bloggen har blitt at jeg er fornøyd med at bloggen fungerer som underholdning for mine nærmeste venner: Nils, Brage, Kristian og Jakob. Behovet for å nå ut til flere har blitt tilsidesatt.

2014

I år har vi sett Brage lage tango-materiale. Vi har sett bloggeir ty til såkalt low stakes gambling. Bloggeir har også begynt å lage en tango lærebok. Vi har sett Nils, Brage og Kristian som gjester til tango-kveld. Vi har sett en musikalsk påske-quiz, og vi har sett Nils som vinner av quizen.  Bloggeir har vært i Tobias-tårnet i Kristiansand.

Nils har vært aktiv med løping, og Kristian har vært aktiv med skotthyll. Vi har sett elegante løsninger fra årets første telttur. Brage, Kristian og Nils har vært med på en kul helg.

Noe som er relativt nytt og unevnt er at Kristian har blitt far. Jeg har i nyere tider tenkt at babybarn har antageligvis rettigheter til å ikke havne på nett, dersom de ikke har medgitt godkjenning. Såvidt jeg vet går det ikke an å avtale noe som helst med babyen. Det går ikke an å avtale med babyen når han skal våkne engang. Uansett... gratulerer til Stine og Kristian.

6 kommentarer:

  1. Kul oppsumering gøkky. Bloggen har sannelig tatt form med årene. Absolutt mye underholdende skriverier å se tilbake på, samt dokumentasjon på seriøse såvel som useriøse "happenings" i din nærmeste krets.

    PS: Jeg skal nå lese om den ulogiske handleturen nok en gang

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er vel en av de innleggene du likte best, kan jeg tenke meg.

      Slett
  2. इस ब्लॉग के आसपास सबसे बड़ी ब्लॉग है. मेरा पसंदीदा ब्लॉग. शुरुआत में आपको एक ब्लॉग बनाने के विचार के प्रति अनिच्छुक थे. मैं अभी भी याद है. लेकिन अब यह कैसे निकला सके.

    SvarSlett
  3. #ikke fisk# er en hashtag som er classico blogger. Haha.. smugling av et par liter melk er vel også tidenes smuglertur.

    SvarSlett
  4. Tror fiske tur med sølt varme og ulogisk handletur er noen av mine favoritter:) årets blogginnlegg har det også hvert klasse over. Liker bla. årets første telt tur.
    Bloggen får meg til å smile og le. Keep up the good work :))

    SvarSlett
  5. Ser at "ikke fisk" og handleturen er de innlegg som minnes mest.

    SvarSlett

Hvem kan bli årets kommentator mon tro...