lørdag 6. juni 2015

En ikke-perfekt dag


Hadde 5 kroner på mål til begge lag før pause i publikumssuksessen Vif-Rbk. Logisk å forvente mange mål, tenkte jeg. 0 mål til pause.

Jeg lyttet til forvirrende kommunikasjon av og mellom tidligere justisministere og ulike partirepresentanter i rommet til kontroll og konstitusjonskomiteen. Riksrevisjonen har rapportert om at det ikke gjort nok for å bedre sikkerhetsberedskapen i landet, men man får ikke hørt fra nåværende eller tidligere justisministere om noe konkret som de hadde ønsket å gjøre andreledes. Man får høre er at mer burde vært gjort, men hva mer som burde vært gjort, er det ingen som får vite. Uansett innsats, så er det noe av det verste jeg kan tenke meg av kvaliteter av en minister: en minister med grunnleggende kommunikasjonsproblemer i forhold underliggende.

Jeg satt meg på el-sykkelen for å sykle til tango. Sykkelen hadde allerede en knekt frontlykt, og dynamoen bak hadde ikke kontakt med hjulet. Underlaget var vått, og hjulet gled mot underlaget slakk nedoverbakke, slik at blogger i lav fart datt av sykkelen og landet i bløt jord,  for å ikke snakke om en aldri så liten hundelort. Jeg tok av jakken og forsøkte å rengjøre den langs det våte gresset.

Jeg syklet så videre. Etter hvert begynte det å regne kraftig. Så kraftig at vottene ble gjennomvåt, og min  venstre joggesko og sokk ble definitivt gjennomvåt til når jeg kom frem. Jeg hadde forresten mistet min venstre sko tidligere en dag, og jeg hadde ikke anskaffet nye. Tango har i senere tid foregått i sokkelestene. Jeg begynte å tenke på hvordan jeg eventuelt kunne få tørket sokken. Jeg begynte å tenke på at det å danse barfot tango ikke høres helt bra ut.



Ved tangolokalet fikk jeg høre at personen som hadde nøkkelen til danselokalet kom en halvtime sent. Da han omsider kom viste det seg at han hadde mistet nøklene, både til tangolokalet og til eget bosted. Etter en halvtimes tid med leting fant vi ut at vi skulle kansellere det hele.

Om mindre enn en times tid blir det fotballkamp mellom Juventus og Barcelona. I fjorhøst skrev jeg at forestile meg at Bayern München kunne nå finale (link), men da det ble skade på Ribery og Robben ble det umulig å oppnå, selv ikke den mest tenkbar geniale fotballmanager kan kompensere for noe slikt. Også Real Madrid var skadeplaget på vei mot semifinale, Benzema var mye borte og Bale kom ikke tilbake i form. Urimelig å legge skylden Ancelotti tenkte jeg, men likevel fikk han sparken.


Barcelona med Messi, Neymar og Suarez har vært akkurat så stilig som man kunne tenke seg. Messi storspilte mot Manchester City. Mot Athletic Bilbao i år, fikk jeg sett en av tidenes beste mål. Jeg hadde gjerne kommet med en link, men desverre tror jeg vi må vente i 70 år for lovlige liker til disse utførte ferdighetene. Glem for all del ikke også fantastiske prestasjoner av Iniesta. Her skulle jeg også gjerne kommet med en god link.

I kveldens vil i se to helt forskjellige lag med forskjellige kvaliteter. Juventus kan kjennetegnes ved et veldig godt forsvar og spillere som står tett i forhold til hverandre. Ofte også veldig god på dødball, spesielt Pirlo. Barcelona kan kjennetegnes ved ekstremt gode offensive kvaliteter. Jeg står selvsagt over når det gjelder å tippe på noe som helst ved kvelden. Jeg vil begrunne dette i at jeg ellers i dag vil beskrive det har vært en del elementer som utgjør en ikke-perfekt dag. Kanskje en god kamp kan kompensere noe.



4 kommentarer:

  1. En ulykke rammer sjelden alene, ref hundebæsj.

    SvarSlett
  2. Bra at jeg hadde på buksetrekk og jakke, slik at det var lett å få av. Tabbe at jeg ikke gikk av sykkelen i risiko gjørmeområde. Tabbe at jeg ikke syklet med støvler.

    Ellers så er det vel ganske lite jeg kan gjøre med kontroll og konstitusjonskomiteen.

    SvarSlett
  3. Synd ikke NRK sender disse kampene ...

    SvarSlett

Hvem kan bli årets kommentator mon tro...