søndag 24. november 2013

Fotball og idrett trøndelag 2013

I 28 runde i tippeligaen (i slutten av Oktober) var det tydelig i tabellen at Rosenborg høyst sannsynligvis var nødt til å vinne de resterende 3 kampene i terminlisten for å ta seriegull, men de taper 1-0 borte på Aker stadion i Molde. Selv om Rosenborg vinner resten av kampene i sesongen etter dette tapet, så ender de opp med seriesølv, hele 1 poeng bak Strømsgodset.

16 November 2012 ble det spilt finale-kvalifiseringskamp på Ranheim for å komme i tippeligaen. Ranheim hadde tapt 1-0 borte på Sarpsborg stadion, men de hadde fortsatt mulighet til å ta igjen forspranget. Slik skulle det ikke bli og Ranheim tapte 0-2 på hjemmebane.

24 November 2013 spilles det cup-finale på Ullevaal stadion mellom Rosenborg og Molde. Rosenborgs beste spiller, Kaptein Tore Reginiussen, scorer 1-2 i 49 minutt, og sender laget sitt i ledelsen. Muligheten for å vinne er absolutt til stede, men neida... Molde vinner kampen 4-2. Min årsaksforklaring er at RBKs styrke; forsvarspillet, sviktet omsider, samtidig som at RBKs svakhet; mislykkede angrepsspill, ikke forbedret seg.

Altså... Ranheim rykker ikke opp. RBK tar hverken seriegull eller cup-gull. Topp idrett betyr som oftest en splittelse i interesser. Såvidt jeg kan skjønne så er trøndernes interesse at trønderne bør vinne på et eller annet felt. Jeg undrer meg ellers om jeg har oversett idrettsprestasjoner i Trøndelag 2013. Uansett... Neste ut er vinteridrett. Trøndernes har nok mest lyst til å se at Marit Bjørgen og Petter Northug tar medalje, og det helst gull.

.

2 kommentarer:

  1. Marginene er ørsmå i toppidrett.. Fra å bli en av tidenes beste trønderske fotballsesonger med seriegull, cupgull og 2 tippeligalag endte man opp med nada..Oh well.. Forresten interessant at blogger begir seg inn på dette området. Peace

    SvarSlett
  2. Jaja.. Men når det gjelder champions league tror jeg kanskje skal satse på oddsen at Bayern Munchen vinner finalen

    SvarSlett

Hvem kan bli årets kommentator mon tro...