søndag 25. juni 2017

Telttur 24 juni 2017


Jeg trenger inspirasjon hvis jeg skal skrive gode innlegg om teltturer. Uttrykket "sølt varme" er kanskje umulig å overgå, og derfor er det kanskje også begrenset hvor inspirert det er mulig å bli.

(uttrykket "sølt varme" stammer fra et tidligere innlegg)


En tur som min nevø Teodor vil huske?





Teodor insisterte på at det var varmt i vannet, og han hadde lyst å bade. Jeg advarte om at at det var kaldt i vannet, men det ville han ikke høre på. Han kledde av seg og stakk en fot i vannet før han fant ut at det var kaldt.

Han sprang litt naken rundt i skogen før han la en stor drit der som han ville at alle skulle se på. Jeg hadde ikke giddet å se den dritten, hvis det ikke hadde vært for de reaksjoner som kom fra Kristian og Nils, etter å ha sett den. "Som tatt rett ut av en skrekkfilm" var min første tanke. Kanskje var e-stoffene i Teodor sitt godteri, årsak til den overdimensjonerte dritten?


Et mysterium for Nils: Bever eller ikke bever?


Noen hadde kappet tre i skogen. Nils var overbevist om at den var oppnåelsene til en bever, mens jeg og Kristian var overbevis om at det var verket til en litt lat man som har kappet treet i hoftehøyde.

Noen snorket


Jeg dro ellers nytte av å ha tatt med øre-plugger av aluminium, da det var noen som snorket noe helt forferdelig på turen. Disse var akkurat så effektive at jeg klarte å overse snorkingen.  Antageligvis hadde selv ikke en hel lyd-dempende drakt lagt av titan, vært i stand til å dempe det støyet som kom fra den snorkingen. Jeg tar gjerne imot tips om noen vet hva som er verdens beste hørselsvern-teknologi.



Har advarsler og råd noen gang fungert?


Både Nils og Teodor presterte å falle ut i vannet i løpet av turen. Jeg hadde forøvrig advart Nils flere ganger at var risiko for å falle ut av båten hvis man sto i båren og fisket, eller satt i en stol. Jeg mente i alle fall at det ville være tryggere å sitte lavere i båten.

Er det noen vits å advare folk om de ting som kan gå galt, som konsekvens av sin egen dømmekraft. Selv vurderer jeg ulike formuleringer av "murphys lov", som en av mine viktigste innsikter. Folk har kanskje en tendens til å handle etter et verdensbilde basert på "rosenrøde" tankemønster, og ønsker kanskje ikke å høre på råd som går imot slike tankemønster. Rådgivning har vel aldri i verdenhistorien noen gang fungert? Et tema for et fremtidig innlegg, det kanskje.

Oppumering

En tur som Teodor vil huske kanskje. Nils og Kristian forventer kanskje blogginnlegg etter hver en telttur, men jeg advarer om at jeg dropper innlegget etter turen hvis det ikke skjer ting på turen som gjør at jeg blir inspirert til å skrive innlegg.

3 kommentarer:

  1. Så trivelig å se knappeblogger på tur igjenn. Underholdende innlegg =)

    SvarSlett
  2. Minneverdig "dritt"-tur. Og priceless å se nille falle i vannet med stol og det hele. Vil bli husket!

    SvarSlett
  3. min far hevder det må være bever som står bak fellingen av dette tre. ellers lite fisk og kjedelig dukkert. håper ikke jeg snorket..

    SvarSlett

Hvem kan bli årets kommentator mon tro...