søndag 30. oktober 2016

Tangoklubbens tangohelg høsten 2016


Trondheim tango har to helger i løpet av året der vi inviterer et tango par for å undervise. Denne høsten er det Alexandra Yepes og Edwin Espinosa som ble invitert. Det var det forrige styret som var ansvarlig for omstendighetene for å invitere disse. Det nye styret har vært ansvarlig for at klubben siden forrige tangohelg har skiftet lokaler. I det forrige lokalet var det et problem at det var for dårlig luft og at klubben skapte for mye støy for naboene til lokalet.

I det nye lokalet har vi ikke slike problem. I en stund var det noe bekymring rundt gulvet til lokalet, men gulvet har blitt behandlet slik at det er betraktelig bedre enn det var da vi ført flyttet dit. Loalet har også god nok plass for et slikt arrangement.



Det er kanskje et litt overdrevent skille mellom sitteplasser og dansegulv, og vi hadde en del improviserte sitteplasser i form av hagestoler. Jeg tror likevel de fleste er ganske fornøyd med lokalet.


Privatleksjon

Det tilreisende paret het Alexandra Yepes og Edwin Espinosa. Jeg deltok på en times privatleksjon med begge til 70 euro (ca 650 kr) på onsdagen denne uken. Noe jeg synes var en rimelig pris. Jeg tolker deres stil å inneholde følgende elementer:

Å hvile mer på hofte, og bøye mye mindre på kne i danse steg, enn det jeg tror andre kanskje har en tendens til å gjøre.


Å stå rett foran hverandre, og unngå å stå på siden i forhold til hverandre.

Å ha et dansesteg som kanskje er litt bredere, enn det andre har en tendens til å ha (unngå å gå på linje).


Selv synes jeg det er mest riktig å stå foran hverandre og ikke på siden, men har kanskje en tendens til å havne mer på siden enn det jeg er bevisst på. Hvis følger er innstilt på å stå på siden, blir man kanskje tvunget til å danse slik.

Når det gjelder dansesteg tenker jeg at både det å omtrent gå på linje og gå i to spor kan være riktig. Kanskje har jeg en tendens til å gå mer på linje enn i to spor. Det finnes mange mulige justeringer mellom de to, og man må kanskje i praksis tilpasse seg bredden på steget til følger.


Jeg tror ikke jeg endte opp med å gjøre et godt dansesteg i løpet av privatleksjoenen. De mente at jeg burde øvd mer på sirkulær ochos. De hadde kanskje sett meg gjøre sirkulære bevegelser på tirsadagens practica, og så rom for forbedringer. Jeg tror jeg kommer til å øve mye på teknikkforbedringer jeg lærte her.


Kurs


Kursprogrammet så slik ut: trondheimtango.no/2016/10/alexandra-edwin-program/


Jeg ventet ganske lenge med å melde meg på kurs fordi jeg var usikker på hvor mange ansvarsoppgaver jeg kom til å ha denne helgen. Det det ble klart at jeg slapp å gjøre noe denne helgen, ble jeg innstilt på å melde meg på to kurs: Giro technique (L2), og male techniques (S1). 

Nå har jeg allerede lært mange varianter av giros av andre tilreisende (roteringer), og også Alexandra og Edwin lærte bort en til variant jeg ikke hadde lært ennå. Mannskurset dreide seg mest på å øve danse steg, og kanskje oppdage at musikken kan avgjøre hva slags dansesteg man kan gjennomføre.

Folk skrøt veldig av Fredagens kurs, og i etterkant tenker jeg at jeg burde prioritert å deltatt på dette. Av erfaring vet jeg at det for meg er lurt å ikke delte på for mange kurs, slik at jeg ikke blir for sliten av å lære. Dessuten er det begrenset med steg jeg prioriterer å øve på i etterkant i tangokubbens praktica. Jeg tror jeg kan øve deres variant på kommende practicas.


Danseshow


Danseshowet begynte klokken 24.00. Jeg syns det kunne startet en halvtime tidligere. Selv ble jeg for trøtt til å danse halvtimen før danseshowet startet, og jeg satt og ventet på at de skulle starte. I danseshowet forventet jeg egnetlig ikke mye, fordi jeg har sett en del slike show, og jeg har begynt å tenke at det må være noe spesielt med showet for at det egentlig skal være interessant.

Paret hadde en fremvisning som gjorde at jeg kom til å tenke at dette paret er dyktigere enn det jeg først hadde tenkt om dem. Kanskje kan de bli en av de beste, tenkte jeg. Samtidig tenkte, ved den siste fremvisningen at de kanskje må passe seg for å ikke gjøre for mange sprelske hopp i sin tango.


Helhetlige inntrykk

Når det gjelder tilreisende instruktører synes jeg det er veldig positivt dersom de på en måte blir del av tangomiljøet, ved at de danser med mange medlemmer av tangoklubben. Disse var litt aktive på den måten, men jeg har sett andre tilreisende instruktører være betraktelig mer aktiv på den måten. For eksempel danset jeg både med den kvinnelige og mannlige instruktøren da vi hadde et annet par på på våren.


Uten å ha spurt folk i klubben om hva de synes om paret og arrangementet ennå, har jeg grunn til å tro at de fleste (kanskje alle), er fornøyd med både eventuelle privatleksjoner og kurs. De er vel helt klart kandidater til å bli invitert å komme tilbake engang.

2 kommentarer:

  1. Nais å se ett nytt innlegg fra tangøggert=)

    SvarSlett
    Svar
    1. Noterer meg en som er aktiv i kommentarfeltet når vi nærmer oss årets slutt.

      Slett

Hvem kan bli årets kommentator mon tro...