Folk flest vet vel at fotball situasjonen i Trondheim ikke er optimal. Det er rot, og nå som Rosenborg har fått ny trener Kåre Ingebrigthsen, det uvisst for meg om det har blitt mer eller mindre rot. Hoftun har viss blitt både assistent og sjef for treneren. Kampen mellom Molde og Rosenborg ville jeg ikke utholdt å høre på radio engang.
For meg var det logisk å fotball-underholdning s flykte til Aspmyra. Bodø/Glimt er kanskje Bodø/Glømt av den lokale fansen, men ikke av bloggeir.
Brage var med meg på kampen. Vi var litt sent ute og vi hørte at Glimt hadde scoret før vi hadde kommet oss inn på stadion. Vi hadde med oss burger mat og drikke. Vi visste ikke at alle flasker var forbudt på stadion og måtte derfor helles over i plastbeger. Jeg spiste min burger som en gravemaskin.
Jeg så slettes ikke så elegant ut etter dette måltid. Da jeg så hjemme fansens sin tribune, undret jeg meg om man noen gang ville hjemme fans stittende oppå sine hustakspiper for å se kampen.
Det var ikke så ekstremt mange hjemmefans til stede, men de skal ha for å ha inkluderende supporter sanger. "Vi er gule, vi er svarte" tror jeg de sang. Jeg setter min tvil til hvor politisk korrekt det er å kalle noen svart. Afro-afrikanske heter det vel? Norleninger ellers er vel mer rød enn gule.
Det var mot Sarpsborg 08 de spilte. Før kampen sa Brage: "Sats hele gambling kontoen på Glimt. Jeg valgte å ta hardt i og satset hele 10 kroner. Glimt rotet bort seieren mot slutten av kampen. Sarpsborg vant 3 - 4. Kampens flaueste utsagn kom fra en person på hjemmtribunen og lød som følgende : "Seiern er vår". Dette var da Glimt ledet. Feir aldri for tidlig, det er bloggeirs råd.
søndag 27. juli 2014
fredag 18. juli 2014
Vinneren av hoppe i nydammen-turneringen
... er Kristian, som får et maleri til å forevige minne om seieren. Han fikk også litt sjokolade siden maleriet aldri ble så bra som jeg først hadde tenkt meg. Maleriet er malt av meg.
søndag 13. juli 2014
En gambler som ikke gambler (fotball)
Da vm i Brasil 2014 startet forsøkte jeg å forutse utfallet av hele turneringen på forhånd. Følgende ting spådde jeg riktig:
Argentina og Belgia spilte 8-dels finale
Argentina og Nederland spilte semifinale
Tyskland spilte semifinale
Colombia tapte kvartfinale
(geirknappen link)
Følgende ting tok jeg grundig feil
Costa Rica ble ubeseiret gruppevinner i gruppe D med seier over tidligere verdensmestre Uruguay og Italia og uavgjort mot England, og dermed 7 poeng. Costa Rica klarte også å vinne 8 dels finale mot Hellas på straffekonkurranse med 5 knallharde skudd rett i mål. Laget hadde sjanse til å slå ut Nederland på straffekonkurranse i kvartfinalen, men Newcastle blekksprut-keeperen Tim Krul reddet to skudd på mål.
Brasil spilte i bronsefinalen. Jeg spådde Brasil som utslått i 8-dels finale mot nummer 2 i gruppe B, som enten kunne være Spania eller Chile. Brasil kom seg videre etter å ha slått Chile i straffekonkurranse, og det en med manglende kvalitet ettersom Chile misset 3 ganger og Brasil misset 2. Brasil vant også kvartfinale mot Colombia, og da også før fulltid, men iløpet av kampen skjedde noe skjebnesvangert: Brasils toppscorer Barcelona spiss Neymar ble skadet. Hva som skjedde så er rimelig uforståelig: Brasil slapp inn totalt 10 mål i semifinalen og bronsefinalen. 1-7 mot tyskland og 0-3 mot Nederland.
Frankrike spilte kvartfinale. Jeg hadde en teori at kanskje ville det bil spillermytteri og internt drama laget slik som det ble i 2010 og at dermed Sveits ville vinne gruppe E. Men Frankrike lot være å stelle i stand et slikt drama denne gang og ble gruppevinner, og vinner av 8-dels finale mot Nigeria, før de så røk ut mot Tyskland i kvartfinalen. Sveits røk forøvrig ut i 8-dels finale mot Argentina, da di Maria scoret i det 118 minutt. En straffekonkurranse mellom Sveits og Argentina kunne vært interessant, men slik ble det altså ikke.
Dagens finale mellom Argentina og Tyskland
Uten å ha tenkt meg så veldig godt om valgte jeg å sats hele 5 kroner på at Argentina vinner før 90 minutter fulltid. Folk flest vil nok mene at Tyskland er favoritter, og kanskje er de egentlig det.Tyskland
Jeg tipper at Tyskland har vms mest verdifullespillerstall, med tanke på markedsverdi. Mesteparten av laget som sannsynligvis blir tatt ut i start-elver spiller på samme lag: Bayern München. Keeper Manuel Neuer, forsvarsspiller og kaptein Phillip Lahm, forsvarspiller Jerome Boateng, midtbanespillerne Bastian Sweinsteiger, Thomas Müller og Toni Kroos. Altså 6 spillere fra samme liga-lag i start-elver og med også midtbanespiller Mario Götse på benken. Bayern vant hjemlig liga med 90 poeng og det med en poengledelse på 19 poeng, men i Champions league tapte de totalt 0-5 mot Real Madrid (borte og hjemmebane).
Argentina
I løpet av vm 2014 har Argentina sluppet inn 3 mål. Tyskland på sin side har sluppet inn 6 mål. Agrentina har altså kvalitet forsvar. Ezequiel Garay (forsvar) de 6 siste kamper: 94 % pasningsnøyaktiget, 66 % av duellene vunnet. Javier Mascherano (def midtbane) 6 siste: 90% pasningsnøyaktighet 58 % av duellene vunnet. Martin Demichelis (forsvar) 2 siste: 90% pasningsnøyaktighet 56% av duellene vunnet
Argentina slapp ikke inn mål mot Nederland. De gjorde gjorde Bayern spilleren Arjen Robben helt ufarlig i stort sett hele kampen. Robben som hadde tidenes mest uappetittlige angreps-strategi med å idet han får ballen setter fart rett mot motspilleren før så sikte inn egen beinplassering slik at motspiller nærmest ufrivillig kommer borti beina til Robben, slik at han kunne falle som en 3 åring som glir på et bananskall og for så å syte som en 2 åring for å få frispark. En rimelig effektiv strategi dette vm, men nærmest helt ufarlig hele kampen. Robben hadde vel en gedigen sjanse på overtid av ordiner tid, men mål ble det ikke.
I utgangspunktet vurderte jeg å gamble 5 på uavgjort til fulltid, siden begge lag er å forvente å ha gode forsvar. Det var Nils som snakket meg ut av det ved å sitere noen statistikker ved for eksempel Lionel Messis skuddstatistikk med 16 skudd mot mål, 4 reddet av keeper, 4 ikke reddet av keeper, og ellers 21 skapte sjanser. I Argentina er det vel slik blant fotball-religiøse at Messi er en slags Messias.
Uansett, det å gamle 5 kroner er vel egentlig ikke gambling. Min gamblings konto går som regel opp og ned rundt samme verdi. 140 kroner var vel rekorden. Så tar jeg vel feil på omtrent 5 kamper, med 5 kr i gambling og går ned til 115 kroner. Lett å si i etterkant at jeg antageligvis burde satset mer enn 5 kroner på at Tyskland skulle vinne i kampen med Brasil, osv...
Ikke fullt så interessant med Rosenborg-Vålerenga kamp i dag. Når det gjelder hjemmekamper skal jeg komme å se hvis de på forhånd kan annonsere hvilken kamp de skal spille bra.
lørdag 5. juli 2014
Hoppe i nydammen-turneringen
I dag var Nils, Kristian, Brage og jeg på joggetur. Da vi var ferdig med å jogge avkjølte vi oss i nydammen. Vi arrangerte etterhvert en turnering i å finne på det mest sprelske eller eventuelt mest komiske hoppet i nydammen. Først ut var Brage.
Enkel baklengs salto her. Dette er lett å utkonkurrere mente jeg, og jeg gikk for...
...denne. Relativt sprelsk om jeg skal si det selv. Kristian ble inspirert til å gjennomføre et lignende hopp.
Omtrent samlede ben og ellers litt mindre bøy i hele kroppen. Jeg tror kanskje Kristian selv fant ut at han burde være mer kreativ, og gikk så for denne:
Er det mulig å finne på en mer interessant positur, mon tro. Hva med denne:
Kristian svarte med denne:
Dette er antageligvis vinnerbildet. Det var Nils som var fotograf i turneringen.
På dette bildet ser det kanskje ut som om Kristian står på vannet. Hvordan skal vinnerbildet avgjøres? Kanskje gjennom en enighet mellom alle kommentatorene.
torsdag 3. juli 2014
Geirknappes blogg siden dag 1
Geirknappens blogg har vært tilgjengelig på nett i over 4 og et halvt år. Jeg tenkte det kanskje ville vært fornuftig å lage et slags oppsummerings-innlegg over bloggens fremvekst frem til i dag, og hvilke vurderinger som har blitt gjort underveis.
2009
Mitt første innlegg kom sent på kvelden 20 november 2009. Innlegget skrev jeg på engelsk fordi jeg tenkte jeg kunne nå ut til et større publikum der ute i verden. Den gang tenkte jeg også at en blogg er en blogg selv om det kun kommer ut ett innlegg en gang i løpet av bloggens eksistens.
Mine første innlegg skrev jeg på en relativt klønete måte, med tanke på at jeg sjeldent hadde noen overskrift på de. Mine innlegg ut det året dreide seg blant annet nattes-drømmer, språkbruk ved dataspilling, sport som jeg selv involverte meg i, også noe bakgrunnshistorien for å skrive en klokebok.
2010
13 januar 2010 publiserte jeg noe jeg mente var en rimelig dyster statistikk: ifølge google analytics, som fører statistikk over antall treff på min blogg, hadde jeg bare fått 13 ulike individer til å lese bloggen i løpet av 17 dager i januar, der hvor alle var treff i fra Norge. (link)
Et tema som gikk igjen iløpet av våren 2010 var et spørsmål som lød som følgende: "hva gjør et menneske verdifullt?" (link, 2 link). Etter hvert ble det også litt vanligere at mine innlegg fikk kommentarer. Jeg lagde ellers en lang rekke rimelig useriøse meningsmålinger på bloggsiden, noe jeg mente kunne være til underholdning for lesere. Det ble forresten naturlig å slette pollene etterhvert, fordi de tok så mye plass på siden, og de fikk bloggsiden til å se rotete ut. Et annet problem med meningsmålingene, var at google nullstilte resultatene etter en viss tid.
21 Mars 2010 skrev jeg mitt første innlegg på norsk, og helt siden da har jeg stort sett skrevet på norsk (link). Det var for meg et logisk valg fordi jeg innså at jeg kun nådde ut til norske lesere likevel. I hovedsak var det Kristian, Brage og Jakob jeg nådde ut til. Den gang hadde jeg fortsatt en idee om at jeg kunne nå ut til et større publikum av norske lesere.
Utover våren 2010 studerte jeg antropologi. Utdanningsystemet jeg var del av, fungerte slik at jeg kunne velge to ulike retninger av samfunnsvitenskaplige fag (universitet). Jeg var rimelig usikker på hva jeg skulle studere til høsten (link).
På sommerstid 2010 kom det en lang rekke rimelig uvanlige påfunn. Jeg besøkte blant annet min kamerat og bloggkommentator, Jakob, i Bergen og førte opp statistikk over hans bruk av banneord mens han spilte dataspill (link). Et annet påfunn var å nedlegge bloggen før så å skrive unntaksblogginnlegg, før så igjen å gjenopplive bloggen i gjen. Ganske amatørisk sistnevnte påfunn egentlig, men jeg tror blogging hadde blitt en slags vane. Det kom også en god del blider fra ferien i Nord-Norge.
Iløpet av sommeren hadde jeg kommet frem til at jeg skulle studere pedagogikk. Det at foreleser og seminarholder hadde skrevet det meste av lærebøker som skulle brukes i faget, var med på å gi et inntrykk av at opplegget burde være rimelig idiotsikkert (link).
Jeg vil påstå at det var begrenset med gode innlegg i løpet av høsten 2010. Det var begrenset med inspirasjon til å blogge, og jeg forsøkte å tenke nytt. Tirsdag 14de desember 2010 lagde jeg et dikt som jeg kalte "herr potet" (link). Det skulle vise seg å til dags dato å være det innlegget på bloggen med mest treff, med omtrent 500 treff. Rundt om i det norske land har det nemlig vært individer som har søkt i google med ordkombinasjoner: Dikt, potet.
2012
2011 ble et meget svakt blogg-år, og det kom svært få blogg-innlegg, men jeg hadde mine ting jeg slet med. Fredag 27 april 2012, årets første blogginnlegg for 2012, startet med følgende setning: "Når jeg tenker på min egen blogg, så tenker jeg at den ble så dårlig at den er ureparerbar" (link). Klokebok aktivitet hadde for lengst blitt lagt til siden som et tapt prosjekt.
Jeg har opp gjennom knappeblogghistorien kommet med et rimelig antall pessimistiske utsagn. Også iløpet av en fisketur sommeren 2012, hadde jeg tenkt typiske passive tanker:
" Jeg vet ikke hva mine evner og mitt potensiale som menneske er. Her sitter mannen uten fremtidsvisjon, tenkte jeg."
Ofte spredde jeg min pessimisme over på andre. Nok et utdrag fra bloggen, og fra samme fisketur:
"Ombord sitter Nils og han spør meg "håper du vi får fisk eller ikke fisk?". Jeg svarer momentant: "ikke fisk". (knappeblogg link)
Knappeblogg-fenomenet med å dra på fisketur eller telttur, før så å blogge om det, vokste omsider frem. Jeg klønet kanskje litt på dette først, fordi jeg først skrev et innlegg med masse tekst uten bilder, før jeg i etterkant fant ut at innlegget hadde antagelig blitt bedre med bilder. Derfor publiserte jeg i etterkant et innlegg med nesten bare bilder. ( teksten, bildene)
På høsten oppstår knappeblogg-fenomenet med å skrive faste blogginnlegg ukentlig, fra bloggen:
"... jeg per dags dato har til hensikt å skrive ett blogginnlegg per uke, og sannsynligvis på en lørdag, med en viss forutsigbar lengde (forrige innlegg var for kort). Dette med hensikt å skape full bloggtrygghet i hverdagen for min(e) leser(e)." (link)
Ideen om kommentatorfeltets demokratiske kraft eksisterte, og det førte til at jeg begynte å danse tango (link). Det som kanskje kjennetegnet mange av innleggene på slutten av høsten, var at det var svært mye tekst om for eksempel tilnærminger på kvinners rettigheter, eller tanker om supermakter. Året ble konkludert med Nils som årets kommentator i kommentatorfeltet.
2013
Da året nærmet sin slutt, desember 2013, var det ikke annet å gjøre enn å bekrefte at dette var et fantastisk godt blogg-år. Knappebloggen vil kanskje aldri igjen se et bedre bloggår. Men hva er så årsaken til dette? I løpet av våren 2013 begynte jeg å forske på trivsel, uten at jeg kom til noen spesiell konklusjon.Det er nok kvaliteten på enkelte innlegg som utgjorde årsaken til et godt blogg-år. Den episke ulogiske handleturen fikk stor oppmerksomhet i kommentatorfeltet med hele 16 kommentarer. ( knappeblogg link)
Nok et legendarisk innlegg var kanskje "ikke fisk på krok", med følgende innledende setninger:
Kristian: "oi, tror det var en storfisk som nappet"
Min respons: "Tror nok det var noe bunngress som kroken kom borti"
I samme innlegg kom en av tidenes mest merkverdige utsagn på bloggen:
"Jeg sølte litt varme" (knappeblogg link)
Andre ting fra bloggen:
Jeg førsøkte å være en løpsgasselle-mann (link)
Jeg utforsket rissa (link)
Jeg fungerte som bloggmentor for brageknappen (link)
Jeg var en uforsiktig brille-eier (link)
Nils ble forøvrig årets bloggkommentator også dette året. Et kjennetegn med bloggen har blitt at jeg er fornøyd med at bloggen fungerer som underholdning for mine nærmeste venner: Nils, Brage, Kristian og Jakob. Behovet for å nå ut til flere har blitt tilsidesatt.
2014
I år har vi sett Brage lage tango-materiale. Vi har sett bloggeir ty til såkalt low stakes gambling. Bloggeir har også begynt å lage en tango lærebok. Vi har sett Nils, Brage og Kristian som gjester til tango-kveld. Vi har sett en musikalsk påske-quiz, og vi har sett Nils som vinner av quizen. Bloggeir har vært i Tobias-tårnet i Kristiansand.Nils har vært aktiv med løping, og Kristian har vært aktiv med skotthyll. Vi har sett elegante løsninger fra årets første telttur. Brage, Kristian og Nils har vært med på en kul helg.
Noe som er relativt nytt og unevnt er at Kristian har blitt far. Jeg har i nyere tider tenkt at babybarn har antageligvis rettigheter til å ikke havne på nett, dersom de ikke har medgitt godkjenning. Såvidt jeg vet går det ikke an å avtale noe som helst med babyen. Det går ikke an å avtale med babyen når han skal våkne engang. Uansett... gratulerer til Stine og Kristian.
Abonner på:
Innlegg (Atom)