Mandag denne uken prøvde jeg meg som instruktør i tango hos ntnui. Egentlig vil jeg si at jeg var instruktørens medhjelper, siden vi var to stykker som lærte bort, og at jeg sto for 0% av planleggingen. Men bloggleser lurer kanskje på om jeg er kvalifisert til å være instruktør, eller instruktør-medhjelper, og det er jeg vel antageligvis ikke. Hvis jeg hadde kommet fra Argentina og lært tango regelmessig i minimum 8 år, så hadde jeg kanskje vært litt kvalifisert.
Likevel vil jeg følge opp ideen om å lage en lærebok for tango. Jeg fant ut at jeg vil kalle det for "Den ultimate tango lærebok". Jeg vurderer å legge til setningen "for meg selv" under, slik at den heter "Den ultimate tango lærebok for meg selv". Denne tittel fordi jeg tenkte at ingen andre enn meg selv kommer til å skjønne noe som helst av boken.
Se for eksempel på bildet under, der hvor jeg kladder litt på hvordan jeg skal få til å tegne inn illustrasjoner som viser hvordan hvordan tangobevegelsene skal gjøres. Tanken var å vise hvordan man skal overføre bevegleses-energi slik at det ikke bare blir en person som beveger seg, men hele to stykk. Jeg innså at denne tegning er det bare jeg som kan skjønne noe av.
Et interessant spørsmål som boken eventuelt kan utforske er følgende spørsmål: "Hva slags type menneske er det som liker å holde på med tango?". I Trondheim er de fleste over tredve år, og ofte gjerne småbarnsmor eller bestemor. I ntnui er de fleste av utenlandsk opprinnelse, og de forsvinner gjerne etter et år. I Trondeheim er det slik at, tango rekrutterer sjelden lokale unge mennesker som er under 30 år gammel.
Jeg tror forklaringen er at de utenlandske begynner tango mest bare for å komme i kontakt med mennesker. Individene over 30 år tror jeg begynner med tango for å gjenoppdage seg selv, eller noe lignende. Eventuelt kan det spørres: Hvorfor sprudler det ikke av inspirasjon og energi hos bloggleser for å begynne med tango? Videre kan det spørres: "Når skal selveste Nils bli med en fredags kveld for å ta pulsen på tangomiljøet i byen?"